top of page

                                                                       Löpning Skador

 

Hur hjälper vi till att förbereda våra barn för den bästa atletiska upplevelsen och säkerställa en ökad nivå av självförtroende och minimera risken för skador?

Löpning är en helkropps sport, och när ett område inte fungerar som den ska kommer hela kroppen att känna av effekterna.

Patellofemoral smärtsyndrom (PFSS), även känt som löparknä, är den vanligaste typer av knäbesvär som orsakar smärta runt och under knäskålen. Nästan vem som helst kan få det, men det drabbar särskilt löpare, cyklister och vandrare, och även kontorsanställda. Det är också vanligt hos tonåringar.

Andra symtom som kan drabba de som springer alltför upprätt är stram höger ländrygg, höger ljumske, höger vad samt plantar fasciit(hälsporre).

Skor är ett viktigt föremål för löpare. Hur din fot känner av skon har en enorm inverkan på det mänskliga rörelsemekaniken.

Val av skor och individuellt gjutna ortopediska skoinlägg beaktas också i detta sammanhang för att skapa det mest lämpliga gränssnittet mellan foten och marken vilket är avgörande för optimal löpfunktion.

Det som är så speciellt med PRI tillvägagångssättet är att det omfattar hela hållning systemet istället för att koncentrera sig bara på skadeområdet.

bottom of page