top of page

Dysfunktionella andningsmekanik samt bäckenasymmetri orsakar de flesta problem för cyklist patienter.

 

Vanliga skador inom cykling inkluderar smärta i nacken, IT-band, knä, ländrygg och fötter. 

Cykling är en sport som kräver att bibehålla en sittande position i timmar under ett normalt träningspass. Om kroppen inte är i rätt position i sittande, stående och gång aktiviteter, hur ska det kunna vara i rätt position vid sittande på cykel?

 

(Traditionella rådet är att cyklister ska sträcka ut sitt IT-band, höftböjare, och hamstrings)

 

Faktum är att cyklister inte är undantaget andra människor. Bäckenasymmetri gäller alla människor och det är identifierat redan 1914. Den rätta utvägen är att aktivt repositionera bäckenet sedan får vi utvärdera behovet av ett stretchingsprogram.

 

Inkorrekt Andnings Mekanik är att bröstkorgen inte rör sig på det sätt den ska eller att den har dålig struktur (genetiskt, på grund av trauma eller år av vanemässig felaktig hållning) till den grad att andningen är stressad och ineffektiv. Under cykling ökar våra behov på syre (luft) så mycket att vi kommer att hitta ett sätt att få luft in och ut oavsett om det är genom rätt teknik eller inte.

 

Cyklisten måste, på grund av sin position på cykeln och ökningen av syreupptagning(luft), kunna expandera både fram- och baksidan av bröstkorgen effektivt. Om du inte kan, kommer du att kompensera det genom att överanvända nack- och ryggmusklerna eller genom felaktig placering av bäckenet och höfterna. Prestationsförmåga kan bli lidande på grund av minskat luftutbyte i lungorna.

bottom of page